راهنمای طب سنتی برای سلامت بانوان

دكتر مرضیه قرائتی، دانشیار دانشگاه علوم پزشكی ایران در گفت‌وگو با رادیو سلامت، با ارائه نكات كلیدی و توصیه‌های كاربردی طب سنتی در خصوص قاعدگی طبیعی، بر اهمیت تغذیه مناسب و پرهیز از مصرف برخی مواد غذایی در دوران قاعدگی تأكید كرد.

1404/04/28
|
06:58

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر مرضیه قرائتی، دانشیار دانشگاه علوم پزشكی ایران و عضو هیئت مدیره انجمن علمی طب سنتی ایران، در مصاحبه‌ای با رادیو سلامت، به تشریح جزئیات قاعدگی طبیعی و نكات مهم در این دوران پرداخت و گفت: قاعدگی به طور طبیعی هر 28 روز یك بار رخ می‌دهد اما فاصله‌ای بین 21 تا 35 روز بین دو قاعدگی، همچنین مدت خونریزی بین 3 تا 7 روز با حجمی معادل 30 تا 80 سی‌سی، طبیعی تلقی می‌شود.

دكتر قرائتی با اشاره به این كه از دیدگاه طب سنتی، سن یائسگی بین 45 تا 60 سالگی قرار دارد، بر اهمیت تغذیه مناسب در دوران قاعدگی تأكید كرد و افزود: مصرف مواد غذایی مقوی مانند بادام شیرین درختی، سیب، دمنوش سیب، آب سیب، به، آب به و تركیبات آن، آب هویج، خاگینه با بارهنگ، حلوای هویج، عصاره گوشت، همچنین خاگینه بارهنگ با شیره انگور و زرده تخم مرغ عسلی را توصیه می شود.

این متخصص طب سنتی همچنین نسبت به مصرف آب سرد، آب یخ و نوشیدن مقادیر زیاد آب در دوران قاعدگی هشدار داد و توصیه كرد: علاوه بر اینها، در این ایام از نشستن در معرض هوای سرد، نشستن روی زمین سرد، مصرف ترشیجات، ماكارانی، آش رشته، لازانیا، عدس، میوه‌های خام و نارس، كلم خام، بادمجان و غذاهای كنسروی پرهیز شود.

دكتر قرائتی در بخش دیگری از این گفت‌وگو، به مشكلات رایج مانند درد و خونریزی‌های نامرتب اشاره كرد و افزود: اختلالات ذكر شده ممكن است در ابتدای بلوغ و همچنین در انتهای آن مشاهده شود. در صورت مشاهده خونریزی نامرتب در این دو طیف سنی، انجام بررسی‌های آزمایشگاهی ضروری است. در صورتی كه این آزمایش‌ها مشكلی را نشان ندهند، ممكن است فرد دچار سوء مزاج رحمی یا ضعف رحم باشد كه در این صورت، مشاوره با پزشك متخصص طب ایرانی توصیه می‌شود.



دسترسی سریع