ایران با تلاشهای مستمر و برنامهریزی دقیق، موفق به دریافت گواهی حذف سرخك و سرخجه از سازمان جهانی بهداشت شد. این دستاورد بزرگ، ایران را در جمع 50 كشور برتر جهان در این زمینه قرار میدهد و نشاندهنده عملكرد موفق نظام سلامت كشور در حوزه واكسیناسیون و كنترل بیماریهای واگیر است.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر قباد مرادی، مدیر مركز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، در برنامه «به زندگی سلام كن» این شبكه رادیویی، با اعلام این خبر گفت: دریافت این گواهی، رویدادی بسیار مهم و حاصل سالها تلاش و برنامهریزی دقیق است. این موفقیت نشان میدهد كه نظام سلامت ما توانایی بالایی در كنترل و حذف بیماریهای واگیر دارد.
وی با بیان اینكه برای دریافت این گواهی، كشورها باید سه شرط اساسی را دارا باشند، افزود: پوشش واكسیناسیون بالای 95 درصد، وجود نظام مراقبت قوی برای شناسایی و گزارش موارد مشكوك، و اثبات اینكه زنجیره انتقال بیماری به شكل بومی در كشور وجود ندارد. ایران سالهاست كه این شرایط را داراست و با ارائه مدارك لازم به سازمان جهانی بهداشت، موفق به كسب این گواهی شده است.
دكتر مرادی با اشاره به اینكه ایران تنها یكی از چهار كشوری در منطقه مدیترانه شرقی است كه این گواهی را دریافت كرده، گفت: در میان 23 كشور این منطقه، تنها چهار كشور توانستهاند این موفقیت را كسب كنند. این نشاندهنده اهمیت تلاشهای ما در زمینه واكسیناسیون و كنترل بیماریهای واگیر است.
مدیر مركز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شیوع سرخك در یازده ایالت آمریكا و همچنین وجود این بیماری در كشورهایی مانند افغانستان، پاكستان و عراق، بر لزوم تقویت مراقبتهای مرزی تاكید كرد و گفت: با توجه به شیوع این بیماری در كشورهای همسایه، باید مراقبتهای مرزی را تشدید كنیم تا از ورود بیماری به كشور جلوگیری شود. علاوه بر واكسیناسیون معمول، در برخی از شهرهای مرزی، واكسیناسیونهای اضافه نیز انجام میشود تا خطر انتقال بیماری به حداقل برسد.
وی افزود: بسیج واكسیناسیون سرخك و سرخجه در سال 82، یكی از بزرگترین كمپینهای واكسیناسیون در جهان بود كه زمینه را برای این دستاورد فراهم كرد. در آن زمان، حدود سی میلیون نفر در طول شش ماه واكسینه شدند و گردش ویروس سرخك و سرخجه در كشور به شدت كاهش یافت.